Amiben a szolnoki városvezetés béna kacsa, abban a jászberényi már lépett – gyérítik a galambokat

Megosztás

Jászberényben nekiálltak a galambokat gyéríteni. Talán tanulmányútra kellene mennnie a jászsági városba a szolnoki városvezetésnek, hogy hogyan is csinálják ezt ott, merthogy Szolnokon szépen “termelnek” a galambok a járdákra. Ezt a magas feladatot Szolnokon azonban régóta képtelenek megoldani. Jászberény persze más hely.

Szolnokon nagyon sokan teszik szóvá, hogy galambok és egyéb madarak gusztustalan mennyiségben “termelik” a piszkot, amibe aztán az emberek belelépnek. A város vezetése ezt a feladatot valahogy nem tudja megoldani, hüppögnek és vállukat vonják, hogy “jóvanazúgy”. Időközönként nagynyomású mosóval lemossák a madárszart a járdákról, de a madarak köszönik szépen, szó szerint tojnak az egész műveletre. Körforgás az egész: piszkolnak, lemossák, piszkolnak.

Persze Jászberény más város, talán a világ végén van. Ott Budai Lóránt polgármester egy-egy városi közgyűlésen nem brüsszelezik, és nem emlegeti a dollárbaloldalt meg az állítólagos értelmetlen szankciókat – szemben Szalay Ferenc fideszes szolnoki városvezetővel -, hanem dolgozik.

Most azt közölte a nem brüsszelező Budai Lóránt, hogy a jászberényi önkormányzat, a parlagi és az örvös galambok visszaszorítása érdekében támogatási szerződést kötött a Lehel Vadásztársasággal, ahol humán egészségügyi okból jogosultak a Vadászati Hatóság külön engedélye alapján a galambok gyérítésére.

A gyérítés módja történhet fegyverrel, illetve élve fogó csapdák kihelyezésével és üzemeltetésével. Mivel a fegyveres gyérítés csak lakott területen kívül történhet, így a város területén csak élve fogó csapdák használatára kerülhet sor. A feladat eredményes és sikeres elvégzéséhez a napokban újabb 1.5 millió forinttal járult hozzá az önkormányzat.

Ez is azt mutatja, hogy nincs lehetetlen, csak tehetelen ember. Ja, Jászberény más város…

Forrás és fotó: Budai Lóránt Facebook

Kapcsolódó cikkek